Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 25 gram kakao
- 125 gram sütlü çikolata
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un (Kıvamı çok sıvı da olmayacak, çok koyuda olmayacak )
- Islatmak için kakaolu süt (Hazır satılan)1.5 su bardağı ölçü
- Yarım paket çikolata sosu
- Fındık
- Ceviz
Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek hamurumuzu yapmak için; öncelikle şeker ve yumurtayı bir güzel çırpalım (Beyaz kıvamını alana kadar). Daha sonra süt. Sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım.
- Bir yandan da benmari usulü çikolatamızı eritelim ve soğumaya bırakalım (Ara ara karıştıralım ki yüzü kalıp kalıp olmasın) daha sonra hamurumuza unumuzu ekleyelim.
- En sona kabartma tozu koyulacak şekilde soğutmuş olduğumuz çikolatayıda kek hamurumuza ekleyelim ve karıştıralım ve ardından kabartma tozumuzu da ekleyip karıştıralım.
- Ben standart kek kalıplarından tercih ettim ama dilerseniz borcamda tercih edebilirsiniz (Kalıp kullandığınız zaman her yerini güzel şekilde yağlayıp, hafif un serpiştirin ki kekimiz kalıptan rahat çıksın)
- hamurumuzu tepsi yada kalıbımıza döktükten sonra 200 derece fırında 25 dk da pişirelim (Bazı fırınlarda süre değişebiliyor; 5 dk erken yada tam tersi 5 dk geç çıkabiliyor. 20. dakika da mutlaka açıp kontrol ediniz kürdandan destek alabilirsiniz
- Kekimiz fırında iken çikolata sosu paketinin yarısını tencereye dökelim. Üzerinde yazan ölçülerin yarısı kadar sütü de koyup pişirelim.
- Daha sonra kekimizin pişmesini kontrol edip çıkaralım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra tahmini 8 ila 10 dakikadan sonra ıslatmak için kakaolu sütü üzerine gezdirelim.
- Bir 10 dk sonrasında ise çikolata sosumuzu döküp fındık yada ceviz ile süslemesini gerçekleştirelim. Dilerseniz farklı şekilde de sunum yapabilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun ????.