
Kakaolu Kıyır Kıyır Kurabiye( Lezzet-i Şahane) Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 25 gram küçük paket kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı kadar un
- Pudra şekeri
Kakaolu Kıyır Kıyır Kurabiye( Lezzet-i Şahane) Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpıyor ve nişasta, pudra şekeri, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu ve kakaoyu katarak elimizle hoş bir pasta hamuru yapıyoruz üstünü strecle kapatıp buzdolabında 15 dk dinlendiriyoruz.
- Sıvı yağlı olduğu için biraz güç toparlanan hamur oluyor.
- Şayet siz isterseniz katı yağ kullanabilirsiniz.
- Ben sıvı yağ tercih ettim.
tepsiye pişirme kağıdı serip elimizle ceviz den küçük modüller alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine su şişesi kapağı ile form verdim. Minik pasta şekeri ile süsledim ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz .
- 189 derece fırında16 dakika durdurdum fazla durdurmayın alın ve soğuyunca üzerine tekrar pudra şekeri serpiyoruz ve servise hazır ediyoruz.
