bilgisayarci
FD Üye
Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tanımı İçin Gereçler
Keki için :
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 poşet kremşanti
- 3 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın, fırını 180 derecede ısıtın.
- Yumurtaları tozşekerle tel çırpıcı ile elinizde iki dakika kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ek edin kek hamurunu hazırlayın.
- Kalıba dökün, fırında 20, 25 dakika kadar pişirin.
- Kek pişerken kakaolu kremasını hazırlayın, tencerenin içine un, nişasta, tereyağı, kakao ve vanilyayı alın.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek, telle çırparak karıştırın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
- Pişen kremayı beş dakika kadar bekletin ortada kabuk tutmaması için karıştırın daha sonra sıcakken içine kremşantiyi ek edin, telle çırparak kremayla birlikte homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
- Keki kalıptan çıkarın, çabucak ortasına sıcak kremayı dökün, düzeltin, üzerine dilediğiniz birşeyler ekleyebilirsiniz (Kavrulmuş fındık kesimleri, bisküvi kırıntısı üzere ) yahut yalnızca kakao eleyebilirsiniz.
- Bundan sonrası kekinizi en az üç saat kadar dinlendirin, ne kadar uzun müddet bekletirseniz tadı lezzeti yaş pasta üzere olacaktır ,, afiyetler olsun.