
Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un
- 50 gram bitter çikolata
Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını, pudra şekerini, kakaoyu ve vanilini karıştırma kabında yoğurun.
- Karışıma unu ekleyip kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan cevizden daha küçük modüller koparıp yuvarlak haller verin ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğutun.
- Bitter çikolatayı benmari yordamı eritin. Soğuyan kurabiyelerin üzerini erimiş çikolata ile istediğiniz formda süsleyin.