Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 8 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kasede yumurta,tozşeker,vanilini ve kabartma tozunu,margarini alarak çırpıcı ile karıştıralım.
- Daha sonra kakao ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak yuvarlayalım ve yavaşça bastırarak yassılaştıralım.
- Ben bu ölçülerle 20adet kurabiye elde ettim.
- Önceden ısıttığımız 160 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarttığınız kurabiyeleriniz yumuşak olacaktır, soğudukça sertleşip kıyır kıyır hale gelecektir şimdiden afiyet olsun.