Kakaolu Minik Muffin Tarifi İcin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 Yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağından biraz fazla un (Unun cinsine gore olcu farklılık gosterir, kıvamı ne cok cıvık ne cok katı olmalıdır)
Kakaolu Minik Muffin Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şeker ve yumurta bembeyaz ve katı olacak şekilde cırpılır
*Ardından sıvı yağ ve sut eklenerek cırpmaya devam edilir
*Daha sonra kalan malzemeler de ilave edilerek homojen bir karışım elde edilerek muffin kalıplarına cok doldurulmayacak şekilde dağıtılır ve onceden ısıtılmış 170 derecelik fırında aşağı yukarı 25 dakika pişirilir
*Ara ara acmadan fırını kontrol edebilirsiniz cunku fırının cinsine gore pişme suresi değişebilir Arzu ederseniz sade olarakta yapabilirsiniz, ben bir kac tanesini tarcınlı yaptım ustunu de dilediğiniz meyve yada Fındık parcaları ile susleyebilirsiniz Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*1 su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 Yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağından biraz fazla un (Unun cinsine gore olcu farklılık gosterir, kıvamı ne cok cıvık ne cok katı olmalıdır)
Kakaolu Minik Muffin Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şeker ve yumurta bembeyaz ve katı olacak şekilde cırpılır
*Ardından sıvı yağ ve sut eklenerek cırpmaya devam edilir
*Daha sonra kalan malzemeler de ilave edilerek homojen bir karışım elde edilerek muffin kalıplarına cok doldurulmayacak şekilde dağıtılır ve onceden ısıtılmış 170 derecelik fırında aşağı yukarı 25 dakika pişirilir
*Ara ara acmadan fırını kontrol edebilirsiniz cunku fırının cinsine gore pişme suresi değişebilir Arzu ederseniz sade olarakta yapabilirsiniz, ben bir kac tanesini tarcınlı yaptım ustunu de dilediğiniz meyve yada Fındık parcaları ile susleyebilirsiniz Afiyet olsun