Kakaolu Muzlu Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 tane muz
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı margarin
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 1 lanet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Kakao
Kakaolu Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Püf noktası düzgün çırpmak.
- Bir 10 dakika çırpın emin olun pişman olmayacaksınız.
- Akabinde ılık suyu ve sütü ekliyoruz. Süt yoksa suyu biraz artırıp ekleye bilirsiniz.
- Daha sonra kakaoyu ve nişastayı ekliyoruz. Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
- En son düşük ayarda son defa bir çırpıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökün.
- 200 derecelik fırında kürdün pak çıkana kadar pişirin. Ancak birinci 20 dakika açmayın ki sönmesin.
- Kek pişerken sizde kremasını hazırlayın.
- Süt ,un, nişasta, kakao, şekeri ekleyip pişmeye bırakın ve karıştırın tabanı tutmasın.
- Kaynayan kremayı kısık ateşe alıp içine damla çikolatayı ekleyin.
- En son margarini ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
- Pişen keki ikiye bölelim. Kelepçeli kalıbın içine birinci parçayı koyup soğuyan kremayı sürelim ve az ayıralım üstüne dökeceğiz.
- Kremasını ortasına sürünce üstüne muz ve damla çikolata koyalım ve üst katınıda sütle ıslatıp ikinci katınıda koyalım.
- Kalan kremayı sürelim ve dolaba donana kadar bir saat dinlendirelim.
- Kremşantiyi sütle çırpıp sıkma poşetine koyun. Fotoğrafta gördüğünüz üzere sıkabilirsiniz.
- En son üstüne kakao serpin ve istediğiniz üzere süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun.