Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kakaolu Muzlu Pasta

Kakaolu Muzlu Pasta
0
43

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kakaolu-muzlu-pasta.jpg

Kakaolu Muzlu Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 2 tane muz
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı damla çikolata
Üstü için;
  • 1 lanet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
En üstü için;
  • Kakao

Kakaolu Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Püf noktası düzgün çırpmak.
  2. Bir 10 dakika çırpın emin olun pişman olmayacaksınız.
  3. Akabinde ılık suyu ve sütü ekliyoruz. Süt yoksa suyu biraz artırıp ekleye bilirsiniz.
  4. Daha sonra kakaoyu ve nişastayı ekliyoruz. Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  5. En son düşük ayarda son defa bir çırpıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökün.
  6. 200 derecelik fırında kürdün pak çıkana kadar pişirin. Ancak birinci 20 dakika açmayın ki sönmesin.
  7. Kek pişerken sizde kremasını hazırlayın.
  8. Süt ,un, nişasta, kakao, şekeri ekleyip pişmeye bırakın ve karıştırın tabanı tutmasın.
  9. Kaynayan kremayı kısık ateşe alıp içine damla çikolatayı ekleyin.
  10. En son margarini ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
  11. Pişen keki ikiye bölelim. Kelepçeli kalıbın içine birinci parçayı koyup soğuyan kremayı sürelim ve az ayıralım üstüne dökeceğiz.
  12. Kremasını ortasına sürünce üstüne muz ve damla çikolata koyalım ve üst katınıda sütle ıslatıp ikinci katınıda koyalım.
  13. Kalan kremayı sürelim ve dolaba donana kadar bir saat dinlendirelim.
  14. Kremşantiyi sütle çırpıp sıkma poşetine koyun. Fotoğrafta gördüğünüz üzere sıkabilirsiniz.
  15. En son üstüne kakao serpin ve istediğiniz üzere süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun.
Kakaolu Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt