
Kakaolu Nemli Baton Kek Kakaolu Topkek Tadında Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardak toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1 su bardağı +2 kaşık un
- 2 avuç dolusu iri çekilmiş fındık, ceviz karışımı
Kakaolu Nemli Baton Kek Kakaolu Topkek Tadında Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar düzgünce çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, vanilyayı da ekleyip uygunca karıştıralım.
- Kalan gereçleri de ekleyip sıvı bir kek hamur elde edelim.
- Her tarafını tereyağ ile yeterlice yağladığımız baton kek kalıbına dökelim.
- 160 derecede evvelce ısıtılmış fırında ortalama 40-45 dak. Pişirelim.
- Kürdana bulaşmadığı anda fırından çıkarın fazla beklemesin fırında. Kıymetli not :kekimiz pişerken fırın içinde şu ile dolu bir kap bulunsun. Afiyet olsun.