Kakaolu Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane l yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı kaynamış su
- 1 fiske tuz
Kakaolu Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta aklarını ve sarısını ayırıp önce aklarının içine şekerimizin yarısını döküp bir fiske tuz atarak kar gibi olana kadar 7-8 dakika mikserle çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta şarkılarının içine şekeri döküp 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ekleyip tekrar karıştırmaya devam. Ediyoruz krema kıvamına gelene kadar.
- Toz malzemelerimizi de 2 kez eleyerek sarı yumurta karışımına ekleyip karıştırıyoruz. Mikserle artık işimiz bitmiş. Oluyor bir spatula yardımı ile beyaz kar gibi çırptığımız yumurta aklarını üç bölme halinde diğer karışımımıza ekliyoruz.
- Yalnız havalandırarak karıştırmalıyız ki pandispanyamız kabarsın üç bölme şeklinde ekleyip birbiriyle iyice karışınca kalıbımızın içine dökün.
- Önce 200 derece ısıtılmış fırında koyuyoruz 3 dakika 200 derece durduktan sonra 150 dereye alarak yaklaşık 35-40 dakika fırınınıza göre pandispanyayı pişiriyoruz.
- Fırından çıkarır çıkarmaz fırın telinin üzerine ters çevirip soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra pandispanyayı streçleyip bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün pastamızı yapmaya başlayabiliriz.
Kakaolu Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı