Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya
0
26

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kakaolu-pandispanya.jpg

Kakaolu Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane l yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı kaynamış su
  • 1 fiske tuz

Kakaolu Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta aklarını ve sarısını ayırıp önce aklarının içine şekerimizin yarısını döküp bir fiske tuz atarak kar gibi olana kadar 7-8 dakika mikserle çırpıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta şarkılarının içine şekeri döküp 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ekleyip tekrar karıştırmaya devam. Ediyoruz krema kıvamına gelene kadar.
  3. Toz malzemelerimizi de 2 kez eleyerek sarı yumurta karışımına ekleyip karıştırıyoruz. Mikserle artık işimiz bitmiş. Oluyor bir spatula yardımı ile beyaz kar gibi çırptığımız yumurta aklarını üç bölme halinde diğer karışımımıza ekliyoruz.
  4. Yalnız havalandırarak karıştırmalıyız ki pandispanyamız kabarsın üç bölme şeklinde ekleyip birbiriyle iyice karışınca kalıbımızın içine dökün.
  5. Önce 200 derece ısıtılmış fırında koyuyoruz 3 dakika 200 derece durduktan sonra 150 dereye alarak yaklaşık 35-40 dakika fırınınıza göre pandispanyayı pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarır çıkarmaz fırın telinin üzerine ters çevirip soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra pandispanyayı streçleyip bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün pastamızı yapmaya başlayabiliriz.
Not: Pandispanya 18 cm kalıp içindir çemberin yüksekliği 15 cm olmalı

Kakaolu Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,983Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt