Kakaolu Pankek (Yumurtasız) Tanımı İçin Materyaller
- 300 ml süt (1, 5 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 10 yemek kaşığı un
- Bal, reçel vb. (isteğe bağlı)
Kakaolu Pankek (Yumurtasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı eritilip öteki materyallerle karıştırılarak homojen bir manzara elde edene kadar çırpılır.
- Yanmaz yapışmaz tava ısıtılarak hazırlanan hamur; kaşık kaşık, aralıklı bir formda tavaya dökülür. Aksi çevrilip her iki tarafı pişirilir.
- Servis esnasında istenirse bal yahut reçel üzere tatlılar pankeklerin üzerinde gezdirilebilir. Afiyet olsun???? Not: kek kıvamında akışkan bir hamur elde edilmeli. Bu sebeple un, denetimli eklenmeli.