Kakaolu Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un ( kek kıvamından biraz daha kıvamlı olması lazım yaklaşık bir buçuk su bardağı kadar kullandım ben
- İsteğe bağlı çikolata
Kakaolu Pankek Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yumurta uygunca köpürene kadar çırpılır.
- Daha sonra üzerine süt eklenir.
- Kakao eklenir ve vanilya kabartma tozu elenerek eklenir.
- Daha sonra üzerine un yavaş yavaş eklenir.
- Hazırlanan hamur az yağlanmış teflon tavaya birer kepçe olacak biçimde dökülür.
- Hamurun üzeri boşluk boşluk olunca aykırı çevrilir.
- Yaklaşık 4 dakikada artlı önlü kısık ateşte pişirdim.
- Ortasına çikolata koydum.