Kakaolu Pudingli Portakallı Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket Dr. Oetker vanilya
- 1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
- 1 paket Dr. Oetker kakaolu puding
- 2,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker nişasta
Kakaolu Pudingli Portakallı Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mikser kabında yumurta şekeri 5 dk çırpalım.
- Sıvı yağı yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
- Portakal rendesi suyu koyup karıştıralım
- Unu eleyerek azar azar katalım vanilya kabartma tozu katıp karıştıralım yağlanmış unlanmış tart kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk pişirelim.
- Sonra biraz soğuyunca servis tabağına aksi çevirelim.
- Tencereye sütü pudingi nişastayı koyalım çırpıcı ile karıştıralım.
- Koyu kıvamda pişirelim.
- 5 dk soğuduktan sonra tartın orta çukur kısmına gezdirerek dökelim.
- Arzuya nazaran süsleyelim 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.
Kakaolu Pudingli Portakallı Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı