Kakaolu Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4-5 su bardağı kadar un
- Bütün fındık (1 çay bardağı kadar)
- 3 bardak şeker (200 ml)
- 4 bardak su (800ml)
Kakaolu Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı toz şeker ve 4 bardak suyu ekleyip orta ateşte 20 dakika kadar şerbetimizi kaynatıp soğumaya alıyoruz.
- Materyallerin oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta, pudra şekerini, sıvı yağ ve margarini birbirine karıştıralım.
- Materyaller birbirine düzgünce karıştıktan sonra irmik ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıp unu denetimli olarak vanilya ve kabartma tozu ile elekten geçirerek ekleyelim.
- Hamurumuzda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak form veriniz ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine birer tane bütün fındık koyuyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ortalama 25 -30 dakika kadar kurabiyeler çatlayıp pişene kadar fırında pişirilecektir.
- Kurabiyeler piştikten çabucak sonra soğuk şerbetle ıslanıp şerbetini çekene kadar beklenir ve sonrasında servis yapılabilir. Denemeden geçmeyin afiyetler olsun ????