Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kakaolu Süslemeli Muffin (Cupcake Kapkek)

Kakaolu Süslemeli Muffin (Cupcake Kapkek)
0
31

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
kakaolu-suslemeli-muffin-cupcakekapkek.jpg

Kakaolu Süslemeli Muffin (Cupcake Kapkek) Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200ml oda sıcaklığında) dilerseniz yoğurtta olur
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (Yarım su bardak)
  • 1,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Süsleme İçin
  • Çikolata (Eriyebilen rastgele bir çikolata ben yaklaşık yarım su bardağı damla çikolata erittim)
  • Şekerli süslemeler

Kakaolu Süslemeli Muffin (Cupcake Kapkek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kaba birinci evvel şeker, yumurta ve vanilyayı alıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra süt ve sıvı yağı alıp çırpıyoruz. Sonrasında ünü eleyerek (Pufpuf olacaktır) unumuzu ekliyoruz.
  3. Son olarak 3 yemek kaşığı kakaomuzu ekliyoruz.
  4. Çok katı bir kıvam olmasın biraz cıvık bir kıvam telaş etmeyin. Ve hazır. Bu tarife 12 adet müffin çıkıyor.
  5. Muffin kaplarımıza kekimizi döküyoruz. İstek ederseniz ben bu kekime yarım döktükten sonra da içine modül çikolata ek ettim oğlum çikolatalı çok seviyor.
  6. Kekimizi 170 derece fırında (Fansız) 30 dakika pişiriyoruz. Tabiki fırınlardan kaynaklı mühlet değişebilir denetim ediniz.
  7. En son çıkardıktan sonra kekimizin üstü için benmari yordamı çikolatalarımızı eritiyoruz ben bir tatlı kaşığı yardımı ile keklerin üzerine koydum.
  8. En son olarak süslemelerini ekliyoruz. Afiyet olsun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yumuşacık çocukların bayılacağı bir kek.

858,478Konular
981,307Mesajlar
29,568Kullanıcılar
muratxboz06Son üye
Üst Alt