Kakaolu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 bardak bide yarım bardağın yarısı şeker
- 1 litre süt
- 1 vanilya
- 2 tatlı kaşığı kakao (İsteğe bağlı arttırılabilir)
- 1 paket çikolata sosu
- 1,5 bardak süt
- 1 paket petibör büskivi
Kakaolu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 125 gr margarin bir tencerede eritiyoruz, erdikten sonra 1 bardak unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra 1 litre sütü ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- Ardından şekeri yavaş yavaş ek ediyoruz. Fokurdayana kadar karıştırıp ocağı kapatın ve içine 1 vanilyayı ekleyip çırpın.
- Daha sonra çikolata sosunu hazırlamaya başlayın karıştırmayı bırakmadan fokurdayana kadar karıştırın, sonra biraz soğuk bir alana alın soğusun.
- Ben dikdörtgen borcamda yapıyorum size kalmış muhallebimizi koyup, üstüne bisküvimizi koyuyoruz sonra soğumaya bıraktığımız çikolata sosu döküyoruz.
- Sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun (Buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın !).