elektronikci
FD Üye
Kakaolu Toz Pudingli Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu puding
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Sürülebilir çikolata
- Çekilmiş antep fıstığı
Kakaolu Toz Pudingli Elmas Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba toz puding, sıvı yağ, kabartma tozu ve un eklenerek iyice yoğrulur.
- Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, elimizle şekillendirilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Hazırlanan kurabiyeler toz şekere iyice bulanır.
- Kurabiyelerin ortasına parmakla yada oklava ile bastırılarak hafif bir oyuntu verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- İyice soğuduktan sonra kurabiyelerin oyuntu kısımları kaşık çikolata ile doldurulup, üzerine antep fıstığı serpilir. Afiyet olsun.