Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kakaonun faydaları nelerdir? Kakao hangi hastalıklara iyi gelir?

Kakaonun faydaları nelerdir? Kakao hangi hastalıklara iyi gelir?
0
263

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
kakaonun_faydalari_nelerdir_kakao_hangi_hastaliklara_iyi_gelir_1579173363_6514.jpg

Yüksek orantıda magnezyum içeren kakao, binlerce yıldır alternatif tıpta ilaç olarak kullanılıyor. Güçlü bir antioksidan özelliği olan saf kakao hakkında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık. Yapılan araştırmalarda hafızayı güçlendiren besinlerden biri olduğu ispatlandı. Pekala Kakaonun yararları nelerdir? Kakao hangi illetlere düzgün gelir? Haberin detayında tüm soruların cevabını bulabilirsiniz.

Bilim literatüründe Theobroma cacao olarak bilinen kakao, ebegümecigiler ailesine aittir. Çikolatanın ham hususudur. Çoklukla tropik iklime sahip Güney Amerika, Garp Afrika ve Garp Hint üzere noktalarda yetişir. Ağaçta bir kavunun içinde tohumlar vardır. O tohumlar görünür süreçlerden geçirilerek çikolata elde edilir. Yağı çıkartılarak da malûm ilaç firmalarında kullanılır. Tarihi haberlere nazaran Mayalılar tarafından keşfedilen kakao ağaçları çok verimli topraklardan yetiştiğinden tam bir vitamin ve mineral deposudur. Tıpkı hengamda Aztekler kakaoyu diyaneti ritüellerinde kullanırken İspanyollar sütle karıştırarak tatlı elde ettiler. Günümüzde de ayan süreçlerden geçirilip yeme haline getirilen kakao çoğunlukta tatlı kolunun ham hususu oldu. Yerküre çapında 70 bin kilometrekarede ekilir. Üretimin neredeyse yüzde 40'ı Fildişi Sahilinde yapılır. Kakao tohumları mayalandıktan sonra kullanılır. Zira çok keskin acı bir tadı vardır. Taneler kavrulur un haline getirilir. Yağı çıkartıldıktan sonra kakao tozu oluşur. Yağı alınmamış kakao tozundan ise çikolata elde edilir. 

T7bVD_1579174139_152.jpg

KAKAONUN YARARLARI NELERDİR?

- Flavonodi hususu bakımından varlıklı olan kakao, bu sayede vücuttaki hücrelerin yenilenmesini destekler. Kan damarlarının elestikityetini artırarak tıkanmalarını ya da büzülmelerini handikaplar. Tıpkı vakitte kan seviyesini de stabil tuttuğu için yüksek tansiyon ve kalp illetlerinin yaşanma riskini azaltır.

- Yapılan araştırmalarda siyah çayın saf hali üzere kakaonun da saf hali kanser marazlarının yaşanmasının önüne makbul. Eksperler bu yüzden çikolatada tüketiminde de kimselerin bitter çikolata tüketmelerini tavsiye eder. Başkaca vücuttaki zararlı radikal virüsleri atar.

3xRbv_1579173592_9375.jpg

- Öğrenme ve hafıza için dimağ ve dimağa giden hudut hücrelerinin sağlıklı çalışması gerekir. Bu fonksiyonun denetimi için hudut hücreleri flavonodi unsuruna muhtaçlık duyar. Unsur ne kadar çokça ise dimağ o kadar sağlıklı ve süratli çalışır. 

- Kanda bizatihi bulunan kolesterol vücut sıhhati için gereklidir. Ama kolesterolün bed olanı yani kandaki yağ orantısını artıranın çokça olması önemli sıhhat dertlerine yol açar. Kakao hipoglisemik sayesinde makûs kolesterol seviyesini azaltır. 

ikWW9_1579173607_6449.jpg

- Bir gayrı araştırmada kakaonun ruhsal illetlerden biri olan depresyon ve gerilimi azaltığı ortaya çıkarılmıştır. Vücuttaki memnunluk hormonunu artıran hususa ek takviye yapan kakao güçlü bir doğal antidepresan tesiri gösterir. 

- Çağdaş hayatta sıklıkla artan kronik yorgunluk içinde kakao tavsiye edilir. Lakin işlenmiş ve çikolata halinde getireni yarar vermez. Tekrar bitter yani saf kakaodan halde edilen çikolata önerilir. Anandamid ve feniletilamin üzere hususların beyindeki salınımını hızlandırır.

ptYJL_1579173632_7097.jpg

- Metabolizma ve bağırsakların daha tertipli çalışmasını sağlar. Mahsusen diyet yapmak isteyenler için ülkü bir besindir. Bunun yanı sıra kabızlık üzere sindirim meselelerinin yaşanmasını önler. Yapılan araştırmalarda içerdiği lifin bağırsak florasını koruduğu tespit edilmiştir. 

- Vücudun ek takviye olarak muhtaçlık duyduğu magnezyum bakımından güçlü olan kakao, adet devrindeki ağrıları, kalp çarpıntısını, idrar yollarda yaşanan enfeksiyon üzere önemli marazların önüne makbul. 

- Cilt sıhhatinde olumlu tesir gösteren birinci üç besin içinde mahal alır. Cildin erken yaşlanmasını kırışmasını önler. Ayrıyeten cildin en çok gereksinimi olan suyu sağlar. 

qgpC0_1579173947_328.jpg

KAKAONUN ZARARI VAR MIDIR?

Kakao yüksek orantıda kafein içerir. Bu yüzden çokça tüketildiğinden sinirlilik, anksiyete, migren ağrısı, ölçüsüz idrar, uykusuzluk ve yüksek nabız üzere sıhhat meselelerine neden olur. Başkaca gebe ve emziren anaların tüketmeden bilirkişilerine başvurmaları gerekir. kanamayı pıhtılaştırması her ne kadar yararlıysa da ölçüsüz pıhtılaştırma tıkanmaya yol açabilir. Tıpkı hengamda kan seviyesini çok etkilediğinden ameliyata giren bireylerin tüketmesi münâsib bulunmaz. Kronik ilaç kullanan şahısların tüketmeden hekimlerine başvurmasında yarar var. 

cbvLr_1579173394_3029.png
 

Similar threads

Yüksek oranda magnezyum içeren kakao, binlerce yıldır alternatif tıpta ilaç olarak kullanılıyor. Güçlü bir antioksidan özelliği olan saf kakao hakkında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık. Hafızayı güçlendiren bu besin aynı zamanda mutluluk hormonunun çalışmasını da sağlar. Yapılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Herkesin en sevdiği tatlardan biridir çikolata… Tatlı yiyelim tatlı konuşalım der, misafirlerimize sunarız, sevdiklerimize armağan ederiz, canımız mı sıkıldı yahut moralimiz mi bozuk? En çabuk aklımıza gelen kurtarıcı olur çikolata… Yani lezzeti kadar hayatımızdaki konumu de çok kıymetlidir. Hem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Çocukluğumuzdan beri çikolatanın sağlık için kötü olduğu söylendi. Akne, obezite, yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, diş çürüğü ve diyabet ile bağlantılı olduğundan, genellikle bir parça almadan önce iki kez düşünmemize neden olur. Kötü şöhretine rağmen, bu lezzetli ikramla çeşitli sağlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Çocukluğumuzdan beri çikolatanın sıhhat için berbat olduğu söylendi. Akne, obezite, yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, diş çürüğü ve diyabet ile ilişkili olduğundan, çoklukla bir kesim almadan evvel iki defa düşünmemize neden olur. Makûs şöhretine karşın, bu lezzetli ikramla çeşitli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Endorfin maddesi bakımından zengin olan bitter çikolata, vücuttaki sinir hücrelerini en işlevsel hale getirir. Yapılan araştırmalarda diğer çikolatalara göre kakaonun en saf hali bulunan bitter çikolata, aynı zamanda güçlü bir antioksidan maddesi olan flanovol tarafından zengindir. Peki bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt