
Kakaoulu Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için;
- 3 şu bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Kakaoulu Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz bunun için tenceremize şekeri ve suyu alıyoruz .
- Karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan 5- 6 dk sonra ocaktan alalım, soğuması için farklı bir kaba aktaralım.
- Hamurumuzu hazırlayalım yoğurma kabına yumurtayı alarak köpürene kadar çırpıyoruz.
- Akabinde tereyağını ve şekeri ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz en son sıvı yağ kakao vanilya kabartma tozu ve unu denetimli biçimde ekliyoruz.
- Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz dinlen hamuru ceviz büyüklüğünden bezeler alarak yuvarlıyoruz tepsiye aralıklı formda yerleştiriyoruz.
- Bu tarifle 43 tane kurabiye elde ediyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 170°derece fırında 35 dk pişiriyoruz fırından aldığımız kurabiyeleri soğumuş olan şerbetin içinde 2- 3 saniye bekletip servis tabaklarına alıyoruz.