Kakolu Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un (Elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Kakolu Trileçe Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
- Kalan hamur materyalleri ek edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcamda kullanabilirsiniz.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
- Birinci sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
- Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
- Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz üzere süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
- Ağlayan kek tanımı için sıkça sorulan sorulara karşılık vermeye çalışacağım.