Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kakolu Trileçe

Kakolu Trileçe
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kakolu-trilece-2.jpg

Kakolu Trileçe Tanımı İçin Gereçler


Keki İçin
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı un (Elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin
  • 2 su bardağı süt
Sosu İçin
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
Üzeri İçin
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Kakolu Trileçe Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
  2. Kalan hamur materyalleri ek edilerek kek hamuru hazırlanır.
  3. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcamda kullanabilirsiniz.
  4. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
  5. Birinci sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
  6. Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
  7. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
  8. Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
  9. Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
  10. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz üzere süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
  11. Ağlayan kek tanımı için sıkça sorulan sorulara karşılık vermeye çalışacağım.
 
858,478Konular
981,304Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt