iltasyazilim
FD Üye
Kakulenin Yararları
Kakule (Elettaria cardamomum); Güneydoğu Asya ve Hindistan'ın sıcak bölgelerinde yetişen, 12 cm boyunda meyveleri ve büyük yaprakları olan bir bitkidir İçeriğinde sineol ve terpineol bulunur
Kakulenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri
İştah açar Mide rahatsızlıklarına iyi kazanç Mide ve bağırsak gazlarını söktürür Ağız kokusunu giderir Vücuda ferahlık ve rahatlık veren tadı ve kokusu ile bulantı ve kusmaya karşı da faydalıdır Cinsel gücü arttırır
Kakule Nasıl Kullanılır?
Bütün olgunlaşmadan toplanan meyveleri olgunlaşması için bekletilip tamamen olgunlaştıktan daha sonra güneşte kurutulur ve tohumları alınır Tohumları tam olarak yutulabileceği gibi parçalanıp kaynatılarak da içilebilir veya baharat olarak kullanılır Kakulenin sahip olduğu hoş kokusunun ve uçucu yağın kaybolmaması için tohumlar bütün olarak alınmalı ve kullanılacağı vakit öğütülmelidir Ayrıca tedavi amacıyla hem de baharat olarak kullanılabilen kakulenin, özellikle kahveye katılarak tüketimi yaygındır Günde iki defa 1'er gram dek yutulabilir Kaynatılıp içilecekse, 1 lt suya 50 gram kadar toz ekleyip kaynatılır ve günde 3 kadeh içilir *
Kakule (Elettaria cardamomum); Güneydoğu Asya ve Hindistan'ın sıcak bölgelerinde yetişen, 12 cm boyunda meyveleri ve büyük yaprakları olan bir bitkidir İçeriğinde sineol ve terpineol bulunur
Kakulenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri
İştah açar Mide rahatsızlıklarına iyi kazanç Mide ve bağırsak gazlarını söktürür Ağız kokusunu giderir Vücuda ferahlık ve rahatlık veren tadı ve kokusu ile bulantı ve kusmaya karşı da faydalıdır Cinsel gücü arttırır
Kakule Nasıl Kullanılır?
Bütün olgunlaşmadan toplanan meyveleri olgunlaşması için bekletilip tamamen olgunlaştıktan daha sonra güneşte kurutulur ve tohumları alınır Tohumları tam olarak yutulabileceği gibi parçalanıp kaynatılarak da içilebilir veya baharat olarak kullanılır Kakulenin sahip olduğu hoş kokusunun ve uçucu yağın kaybolmaması için tohumlar bütün olarak alınmalı ve kullanılacağı vakit öğütülmelidir Ayrıca tedavi amacıyla hem de baharat olarak kullanılabilen kakulenin, özellikle kahveye katılarak tüketimi yaygındır Günde iki defa 1'er gram dek yutulabilir Kaynatılıp içilecekse, 1 lt suya 50 gram kadar toz ekleyip kaynatılır ve günde 3 kadeh içilir *