Resimli Kakuleli Pişi Tarifi
Kakuleli Pişi nasıl yapılır,
Kakuleli Pişi yemek tarifi
Kakuleli Pişi Tarifi Resimli
imageskakulelipisitarifiresimli5ad44fb73cd81
Malzemeler :
12 su bardağı sut
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
12 tatlı kaşığı toz kakule
12 su bardağı erimiş tereyağı
pudra şekeri
kızartmak icin sıvıyağ
Kakuleli Pişi Tarifi :
Sutu kaynatıp soğumaya bırakın Derin bir kapta unu, kakule ve kabartma toıu ile karıştırın Erimiş ılık tereyağını uzerine dokerek, tahta bir kaşıkla ufalanan bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın Uzerine soğuk sutu ekleyin ve 1 dakika, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun Daha sonra hamurunuzu 12 cm kalınlığında acın Verevine baklava dilimleri gibi kesin
Derin bir tencerede veya kızarıma tenceresinde bol yağı 190 derecede kızdırın İcine kucuk bir parca ekmek atın Ekmek 30 saniyede altın rengi alıyorsa, yağın icine 56 Salooq atın 5 dakika altın rengi alıncaya kadar kızartın Bir kevgirle kızaran tatlıları bir kağıt pecetenin uzerine cıkarın Bu şekilde tatlıların fazla yağı kağıt pecete tarafından emilir
Servis tabağına bir sıra kızarmış Salooq koyup uzerine pudra şekeri serpin, daha sonra yine kızarttığınız Salooq'lan bir onceki katın uzerine dizin ve yine pudra şekeri serpin
Kakuleli Pişi nasıl yapılır,
Kakuleli Pişi yemek tarifi
Kakuleli Pişi Tarifi Resimli
imageskakulelipisitarifiresimli5ad44fb73cd81
Malzemeler :
12 su bardağı sut
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
12 tatlı kaşığı toz kakule
12 su bardağı erimiş tereyağı
pudra şekeri
kızartmak icin sıvıyağ
Kakuleli Pişi Tarifi :
Sutu kaynatıp soğumaya bırakın Derin bir kapta unu, kakule ve kabartma toıu ile karıştırın Erimiş ılık tereyağını uzerine dokerek, tahta bir kaşıkla ufalanan bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın Uzerine soğuk sutu ekleyin ve 1 dakika, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun Daha sonra hamurunuzu 12 cm kalınlığında acın Verevine baklava dilimleri gibi kesin
Derin bir tencerede veya kızarıma tenceresinde bol yağı 190 derecede kızdırın İcine kucuk bir parca ekmek atın Ekmek 30 saniyede altın rengi alıyorsa, yağın icine 56 Salooq atın 5 dakika altın rengi alıncaya kadar kızartın Bir kevgirle kızaran tatlıları bir kağıt pecetenin uzerine cıkarın Bu şekilde tatlıların fazla yağı kağıt pecete tarafından emilir
Servis tabağına bir sıra kızarmış Salooq koyup uzerine pudra şekeri serpin, daha sonra yine kızarttığınız Salooq'lan bir onceki katın uzerine dizin ve yine pudra şekeri serpin