Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalamar Tava (Tarator Sos İle)

Kalamar Tava (Tarator Sos İle)
0
48

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kalamar-tava-tarator-sos-ile-2.jpg

Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket dondurulmuş kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
  • Un
  • Ayçiçek yağı
Tarator sos için:
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kalamar için; bir kapta maden suyu, karbonat, toz şeker ve tuz karıştırılır.
  2. Çözülen kalamarlar içine atılarak 5 dk kadar yoğurulur. Yumuşayan kalamarlar dolapta 2 saat dinlendirilir.
  3. Tarator sos için; ekmek kırıntıları ve ceviz içi mutfak robotunda birlikte çekilir.
  4. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırıldıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.
  5. Bekleyen kalamarlar una bulanıp yağda kızartılır.
  6. Tarator sos ve yeşilliklerle servis edilir.
Not: Un olarak tercihe bağlı mısır unu da tercih edilebilir.

Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kalamar Tava Tanımı İçin Materyaller 400 gram kalamar1 tatlı kaşığı toz şeker1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat1 şişe soda Bulamak için: 1/2 (yarım) su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Tarator sos : 2 çay bardağı süzme yoğurt1 çay bardağı mayonez2 çay bardağı zeytinyağı1/2 (yarım) su bardağı ceviz2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kalamar Tava Tanımı İçin Gereçler 250 gram dilimlenmiş kalamar1 şişe maden suyu1 tatlı kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı şekerTuzUn yağ Kalamar Tava Tanımı Yapılışı En kıymetli noktası sosla uzun müddet bekletmek 20-24 saat ortası beklettiğinizde dışı çıtır içi lokum üzere lezzetli mi lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Restoran Ayarında Kalamar Tanımı İçin Gereçler 1 kg kalamar1 şişe maden suyu (Sade soda)1 limon suyu2 tatlı kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı toz şekerBulamak içinMısır unu Kızartmak için Yağ Tarator sos için 2 yemek kaşığı yoğurt4 kısım dere otu1 diş sarımsak (1 çay kaşığı tuzda döv ez )1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Evinde kalamar pişirmek isteyip, başarısız sonuçlar elde edenler için kalamar tava nasıl yapılır ile ilgili püf noktaları yazının devamında. Kalamar pişirmek her ne kadar basit görünse de püf noktaları bilinmediği takdirde, ortaya çıkan sonuç tatmin edici olmayacaktır. Bir kaç basit işlemle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Midye Tava Tarator Tanımı İçin Malzemeler 250 gram dondurulmuş midye içi1 şişe sade soda1 adet yumurta sarısı4 yemek kaşığı unYarım çay kaşığı karbonatYarım çay kaşığı tuz Tarator için; 200 gram yoğurt100 gram mayonez1 dilim ekmekYarım çay bardağı ceviz3 diş sarımsak1 tavır tuz Midye Tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt