Kalan Elmalarınızı Olağanüstü Bir Keke Dönüştürün Karamelize Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr erimiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 130 gr şeker
- 3 tane yumurta
- 2 tane vanilya şekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 180 gr un
- 30 gr tereyağı
- 60 gr şeker
- 4 tane elma
- 1 tane vanilya şekeri
- 1 avuç ceviz
Kalan Elmalarınızı Olağanüstü Bir Keke Dönüştürün Karamelize Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 24-26 cm kek kalıbına pişirme kağıdını yerleştirelim ve tereyağıyla tabanını yağlayalım.
- Üzerine şekeri ve vanilyayı eşit formda serpiştirip 180 derecede 5-6 dk karamelize edip fırından alıp üzerine ceviz serpiştirelim.
- Elmaları soyup ince dilimleyip kek kalıbına dizelim.
- Hamuru için tüm gereçleri mikserleyip harcımızı kalıba eşit ölçüde yayalım ve 180 derecede 25-30 dk pişirelim.
- 10 dk bekledikten sonra kalıbı karşıt çevirip keki servis tabağına alalım. Vanilyalı dondurmayla servis edelim.
Kalan Elmalarınızı Mükemmel Bir Keke Dönüştürün Karamelize Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı