Kalan Mangal Et Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- Artan mangal eti yahut tavuk
- 2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
- 1 çay kaşığı tuz
- kimyon karabiber pul biber
- 2 yemek kaşığı yağ
Kalan Mangal Et Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenin içine yağı koyup doğradığınız soğan ve sarımsağı içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sonra mangaldan kalan etler yahut tavuklar büyükse bıçak yardımıyla küçültün.
- Sonra soğanların içine atın kavurmaya devam edin.
- Beş dakika ateşte çevirin.
- Sonra baharatlarını da koyup 2 dk daha kavurun.
- Renklendirmek isterseniz salçada kullanabilirsiniz. Ben kullanmadım. Yanına bulgur pilavı da yaptım akşam öğününü böylece kurtardım. Afiyet olsun.