Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalbura Bastı

Kalbura Bastı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kalbura-basti.jpg

Kalbura Bastı Tanımı İçin Materyaller


Hamur için
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gram tereyağ (Oda ısısında)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
  • İçerisine ceviz
Şerbet için
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2- 3 damla limon suyu

Kalbura Bastı Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta, yoğurt, yağ ve vanilya karıştırılır.
  2. İçerisine ince çekilmiş ceviz, irmik ve kabartma tozu eklenir.
  3. Denetimli bir biçimde un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayacak formda hamur elde etmiş oluruz.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra 3 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker ocağa alınarak pişmeye bırakılır.
  5. Kaynamaya başlayınca da 2- 3 damla limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınarak rende üzerinde açılır ve içerisine ceviz koyulup sarılır.
  7. Tüm hamurlar için birebir süreç uygulanır.
  8. 200 ° fırında altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  9. Fırından çıkartılıp birinci sıcaklığı alındıktan sonra şerbet dökülür ve çekene kadar bekletilir.???? afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt