Kalbura Bastı Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gram tereyağ (Oda ısısında)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- İçerisine ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2- 3 damla limon suyu
Kalbura Bastı Tanımı Yapılışı
- Yumurta, yoğurt, yağ ve vanilya karıştırılır.
- İçerisine ince çekilmiş ceviz, irmik ve kabartma tozu eklenir.
- Denetimli bir biçimde un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayacak formda hamur elde etmiş oluruz.
- Hamuru yoğurduktan sonra 3 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker ocağa alınarak pişmeye bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca da 2- 3 damla limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınarak rende üzerinde açılır ve içerisine ceviz koyulup sarılır.
- Tüm hamurlar için birebir süreç uygulanır.
- 200 ° fırında altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp birinci sıcaklığı alındıktan sonra şerbet dökülür ve çekene kadar bekletilir.???? afiyet olsun ????.