Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı (En Kolay Şerbetli Tatlı)

Kalburabastı (En Kolay Şerbetli Tatlı)
0
61

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kalburabastı (En Kolay Şerbetli Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kalburabastı (En Kolay Şerbetli Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın.
  2. Aralarda karıştırarak koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika, orta ateşte kaynatın.
  3. Kıvam alan şerbete limon suyunu ekleyin, kısık ateşte 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  4. Tatlının hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağı karıştırma kasesine ekleyin.
  5. 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı yoğurt ek edip, 3,5 su bardağı unu azar azar katarak karışıma yedirin.
  6. Son olarak 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu da ek ettikten sonra 5 dakika kadar yoğurun ve üzerini streç sinema ile kapatıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  7. Dinlenmiş olan hamuru çıkartıp ceviz büyüklüğünde kopartarak (ben silikon kalbur kullandım) orta kısmına da ceviz koyup kalbura bastırarak biçimini verebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğuyan şerbeti tatlının üzerine azar azar dökün.
  9. Şerbeti içine çektikten sonra fıstığını dökerek yiyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun:).
Kalburabastı (En Kolay Şerbetli Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)1 çay bardağı ayçiçek yağı1 çay bardağı yoğurt2 yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 su bardağı irmik4 su bardağı unİçine:Dövülmüş ceviz Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker3 su bardağı su Kalburabastı Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yada margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 yemek kaşığı üzüm yada elma sirkesi1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı un 250 ml bardakla Şerbeti için; 3.5 su bardağı toz şeker4 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gr tereyağ (oda ısısında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı irmik1.5 çay kaşığı karbonat3.5 su bardağı un Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3.5 su bardağı su İçine koymak için; Ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı irmikYarım paket (125) gram tereyağı veya margarin1.5 çay kaşığı karbonat3.5 su bardağı un (Yaklaşık)1 yemek kaşığı sirke (Kıyır kıyır olması için) Şerbeti için; 2.5 su bardağı su2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 2 tane yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt yahut süt125 gram tereyağı yahut margarin1 çay bardağı irmik4 su bardağı un1 çay kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbetli için; 2,5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt