Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 dolu yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)
- İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika sonra limon suyu damlatın ve ocağı kapatın.
- Hamuru için tereyağını tavaya alıp 1-2 dakika kaynatın. Yoğurma kabına alın ve un hariç başka gereçleri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır ve rendenin küçük tarafına hafif bastırarak açın.
- İçine ceviz koyup kapatın. Biçim almış tarafı üste gelecek biçimde tepsiye sıralayın. Hamur bitene kadar birebir halde yapın.
- 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 2 dakika bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
- Şerbetin üst kısımlarına da gelmesi için tatlıları ortada aykırı çevirebilirsiniz. 2 saat kadar şerbette durması kâfi olacaktır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ????.