Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı (Kıyır Kıyır)

Kalburabastı (Kıyır Kıyır)
0
42

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 dolu yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)
  • İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika sonra limon suyu damlatın ve ocağı kapatın.
  2. Hamuru için tereyağını tavaya alıp 1-2 dakika kaynatın. Yoğurma kabına alın ve un hariç başka gereçleri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır ve rendenin küçük tarafına hafif bastırarak açın.
  4. İçine ceviz koyup kapatın. Biçim almış tarafı üste gelecek biçimde tepsiye sıralayın. Hamur bitene kadar birebir halde yapın.
  5. 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 2 dakika bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
  6. Şerbetin üst kısımlarına da gelmesi için tatlıları ortada aykırı çevirebilirsiniz. 2 saat kadar şerbette durması kâfi olacaktır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ????.
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ50 gram tereyağı1 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı irmikVanilyaKabartma tozu2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat5,5 su bardağı un Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suÇeyrek limon suyu İçi için ; İri kıyım ceviz yahut fındık Katı Yağsız Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 2 tane yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt yahut süt125 gram tereyağı yahut margarin1 çay bardağı irmik4 su bardağı un1 çay kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbetli için; 2,5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler 125 gr margarin (isteyen tereyağda kullanabilir)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı kaşığı irmik1 yemek kaşığı yoğurt1.5 çay kaşığı karbonat Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2.5 su bardağı suBir kaç damla limon suyu İçi için; Fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Cevizli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller 2 yumurta150 gr margarin yada tereyağı1 çay bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane kabartma tozuAldığı kadar un Şerbeti için: 3 su bardağı şeker3 buçuk su bardağı su4- 5 damla limon suyu Cevizli Kıyır Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt