teknolojiuzmani
FD Üye
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 3.5 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Ceviz içi
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini yapın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
- Şerbeti soğumaya bırakın.
- Hamur için tüm materyalleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp rendenin üzerinde form verin.
- Kalıbınız varsa onun üzerinde hal verin.
- İçine bol ceviz koyun. Ben cevizleri parçalamadan koydum.
- Tatlıları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirin.
- Pişirme kısmı değerli. Güzelce kızarsın ki hamur olmasın.
- Fırından çıkan tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbet ile buluşturun.
- 2-3 saat şerbetin içinde durup şerbeti güzelce çekmesini sağlayın.
- Arada tatlıları karşıt çevirinki şerbet tatlının üzerinede değsin.
- Tatlı şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı