Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır)

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 3.5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
İçine koymak için;
  • Ceviz içi

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetini yapın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Hamur için tüm materyalleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
  5. Yumuşak bir hamur elde edin.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp rendenin üzerinde form verin.
  7. Kalıbınız varsa onun üzerinde hal verin.
  8. İçine bol ceviz koyun. Ben cevizleri parçalamadan koydum.
  9. Tatlıları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirin.
  11. Pişirme kısmı değerli. Güzelce kızarsın ki hamur olmasın.
  12. Fırından çıkan tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbet ile buluşturun.
  13. 2-3 saat şerbetin içinde durup şerbeti güzelce çekmesini sağlayın.
  14. Arada tatlıları karşıt çevirinki şerbet tatlının üzerinede değsin.
  15. Tatlı şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.
Bu ölçülerle 24-25 adet tatlı elde ettim.

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı yoğurt3 dolu yemek kaşığı irmik1 yumurta1 paket şekerli vanilin1 çay kaşığı kabartma tozu3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 2 buçuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat5,5 su bardağı un Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suÇeyrek limon suyu İçi için ; İri kıyım ceviz yahut fındık Katı Yağsız Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı yoğurt1 çay bardağı irmik1 adet yumurta1 yemek kaşığı elma sirkesi1 çay kaşığı karbonat (Aktifleştirmek için birkaç damla limon)1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler 125 gr margarin (isteyen tereyağda kullanabilir)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı kaşığı irmik1 yemek kaşığı yoğurt1.5 çay kaşığı karbonat Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2.5 su bardağı suBir kaç damla limon suyu İçi için; Fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ50 gram tereyağı1 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı irmikVanilyaKabartma tozu2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt