Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı un
- İçine:
- Dövülmüş ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye koyun.
- Kaynayınca altını kısın.
- Birkaç dakika daha kaynayınca ocağı kapatın.
- Hamuru için tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
- Yoğurma kabına alın. Ayçiçek yağı,yoğurt, yumurta ,irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Unu azar azar ekleyip yoğurun. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Kalburabastı kalıbıyla hal verip ortasına ceviz koyun, kapatın.
- 180°önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.