Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi
0
37

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kalburabasti-tarifi.jpg

Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı un
  • İçine:
  • Dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye koyun.
  2. Kaynayınca altını kısın.
  3. Birkaç dakika daha kaynayınca ocağı kapatın.
  4. Hamuru için tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
  5. Yoğurma kabına alın. Ayçiçek yağı,yoğurt, yumurta ,irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  6. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
  7. Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
  8. Kalburabastı kalıbıyla hal verip ortasına ceviz koyun, kapatın.
  9. 180°önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt