Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı Tatlı

Kalburabastı Tatlı
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kalburabasti-tatli.jpg

Kalburabastı Tatlı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket (125gram) teremyağı
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 yemek kaşığı irmik
  • 3 su bardağı un
İçi İçin
  • 1 su bardağı doğranmış ceviz
Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Kalburabastı Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, yoğurt, sıvı yağ, teremyağ, irmik karıştırılır. Karbonat ve un elekten geçirerek ilave edilir ve yoğurulur. (Unu kısım kısım dökün biraz fazlasını da alabiliyor)
  2. Yoğurulan hamur 20 eşit modüle bölünür. İçlerine ceviz konulup rende yardımı ile form verilir.
  3. 180 derecede ısıtılan fırına bırakılır. Şerbeti için de şeker ve su kaynatılır. Kıvamını alınca kapatılır.
  4. Üzeri kızaran tatlılar fırından çıkartılır ve üzerine hafif sıcak şerbet ek edilir.
  5. Üzerine fıstık külü serpilerek var ise dondurma ile servis edilir ???? Afiyet olsun ????
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt