Kalburabastı Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) paket (125gram) teremyağı
- 2 çay kaşığı karbonat
- 2-3 yemek kaşığı irmik
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı doğranmış ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Kalburabastı Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, yoğurt, sıvı yağ, teremyağ, irmik karıştırılır. Karbonat ve un elekten geçirerek ilave edilir ve yoğurulur. (Unu kısım kısım dökün biraz fazlasını da alabiliyor)
- Yoğurulan hamur 20 eşit modüle bölünür. İçlerine ceviz konulup rende yardımı ile form verilir.
- 180 derecede ısıtılan fırına bırakılır. Şerbeti için de şeker ve su kaynatılır. Kıvamını alınca kapatılır.
- Üzeri kızaran tatlılar fırından çıkartılır ve üzerine hafif sıcak şerbet ek edilir.
- Üzerine fıstık külü serpilerek var ise dondurma ile servis edilir ???? Afiyet olsun ????