teknolojiuzmani
FD Üye
Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 150 gr eritilmiş margarin yahut tereyağı
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ(şerbetin şekerlenmemesi için)
- 1 tabak ceviz yahut fındık
Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için olan materyalleri karıştırıp kanamaya bırakın, 5 dk kaynadıktan sonra kapatıp soğumaya bırakın.
- Sonrasında hamur gereçlerini karıştırıp yoğurun, eşit büyüklükte bezelere ayırıp kalburabastı kalıbında açın ve ortasına ceviz yahut fındık bırakıp kapatın.
- Hepsini tıpkı biçim yapıp tepsiye dizdikten sonra pembeleşene kadar pişirin ve soğumadan şerbetini dökün.
- Şerbeti içine çekene kadar bekletip servise hazır edebilirsiniz. Yapacak olanlara afiyet olsun.