Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı Tatlısı
0
52

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağa sıvı yağ
  • 1 su bardağa süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 5 su bardağa un
İçine koymak için
  • 1 su bardağa ceviz
Şerbeti için gerekenler
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbetimizi yapalım. Ocağa koyun şekerle suyu limon dilimini de koyun ve kaynasın.
  2. Kaynamaya başlayınca saat tutun 10.Dakika kâfi olacak.
  3. Şerbetimizi koyalım kenara ılısın.
  4. Yağı sütü koyun yoğuracağınız kaba ve kabartmatozunu unu yavaş yavaş ekliyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan küçük kesimler koparıp içine ceviz koyalım ve kapatalım.
  6. Rendenin büyük tarafıyla yada süzgeçle biçimini verelim.
  7. Fırın tepsisine dizelim.
  8. Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  9. Altı üstü kızarana kadar tutun.
  10. Fırından çıkardığımız tatlıyı 10 dakika bekletip ılık şerbeti dökelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan olağanüstü bir tatlı oluyor.
  11. Hemde materyali her konutta olan materyaller bu ölçülerden yaklaşık 25 adet çıkar. İsteyenler tanımın yarısını yapabilir.
  12. Hatta tatlıyı pişirin buzluğa koyun istediğiniz vakit çıkarın sıcak şerbeti dökün.Afiyet olsun .

Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ50 gram tereyağı1 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı irmikVanilyaKabartma tozu2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat5,5 su bardağı un Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suÇeyrek limon suyu İçi için ; İri kıyım ceviz yahut fındık Katı Yağsız Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 tane yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu3,5 su bardağı un2 yemek kaşığı yoğurt150 gr eritilmiş margarin yahut tereyağı Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3 su bardağı su2-3 damla limon suyu1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Kıyır Kıyır Cevizli Kalburabastı Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 100 gram oda sıcaklığında tereyağı1 kahve fincanı sıvı yağ2 yemek kaşığı dolusu yoğurt2 yemek kaşığı irmik1/2 (yarım) paket kabartma tozu1 paket vanilin vanilya2, 5-3 su bardağı un1 su bardağı iri çekim ceviz içi Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 60 gram tereyağı(1 yemek kaşığı tepeleme )Yarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı sütYarım yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı irmikYarım çay kaşığı karbonat2 su bardağı un İçine koymak için; Kırılmış ceviz Şerbeti için: 1.5 su bardağı şeker2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt