Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağa sıvı yağ
- 1 su bardağa süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 5 su bardağa un
- 1 su bardağa ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi yapalım. Ocağa koyun şekerle suyu limon dilimini de koyun ve kaynasın.
- Kaynamaya başlayınca saat tutun 10.Dakika kâfi olacak.
- Şerbetimizi koyalım kenara ılısın.
- Yağı sütü koyun yoğuracağınız kaba ve kabartmatozunu unu yavaş yavaş ekliyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük kesimler koparıp içine ceviz koyalım ve kapatalım.
- Rendenin büyük tarafıyla yada süzgeçle biçimini verelim.
- Fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Altı üstü kızarana kadar tutun.
- Fırından çıkardığımız tatlıyı 10 dakika bekletip ılık şerbeti dökelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan olağanüstü bir tatlı oluyor.
- Hemde materyali her konutta olan materyaller bu ölçülerden yaklaşık 25 adet çıkar. İsteyenler tanımın yarısını yapabilir.
- Hatta tatlıyı pişirin buzluğa koyun istediğiniz vakit çıkarın sıcak şerbeti dökün.Afiyet olsun .
Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı