iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*125 gr tereyağı
*15 çay kaşığı karbonat
*35 su bardağı un
Şerbeti için;
*25 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon suyu
İçine;
*Dövülmüş ceviz
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle size şunu söylemeliyim ki bugüne kadar yediğim en güzel kalburabastı oldu gerçekten doğru tarif şüphesiz
1
*Şerbeti hazırlanır Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynatılıp
*Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 45 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlatılır
*Rendenin üzerine bastırılarak elle açılır Ben şekil vermek için patates dilimleyici kullandım
*Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar konup hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
*200 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır
*Piştikten sonra ben tatlıları borcama dizip, öyle şerbeti döktüm sıcak tatlıya soğuk şerbeti döktüm
*Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*125 gr tereyağı
*15 çay kaşığı karbonat
*35 su bardağı un
Şerbeti için;
*25 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon suyu
İçine;
*Dövülmüş ceviz
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle size şunu söylemeliyim ki bugüne kadar yediğim en güzel kalburabastı oldu gerçekten doğru tarif şüphesiz
1
*Şerbeti hazırlanır Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynatılıp
*Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 45 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlatılır
*Rendenin üzerine bastırılarak elle açılır Ben şekil vermek için patates dilimleyici kullandım
*Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar konup hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
*200 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır
*Piştikten sonra ben tatlıları borcama dizip, öyle şerbeti döktüm sıcak tatlıya soğuk şerbeti döktüm
*Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.