Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 ,5 su bardağı un
- İri kırılmış ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 ,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapın ve soğumaya bırakın sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökeceğiz.
- Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp kenara alın soğusun.
- Oda ısısında margarini sıvı yağ süt ve yoğurtla karıştırın,.
- İrmiği, unu vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştırın.
- Yavaş yavaş unu vermeye başlayıp koyu ama çok sert olmayan bir hamur elde edin. Un kıvamı bir çok markada farklı bazen 3 buçuk bazen 4 bardak koyduğum oluyor o kıvamı siz ayarlayınız.
- Elde ettiğiniz hamurdan iri ceviz tanesi büyüklüğünde parça koparıp yuvarlakca açıp içine cevizi koyup kapatınız. Ben sekil için petek nihale kullanıyorum.
- 180 derece önceden ısınmış fırında kontrollu 15 20 dqkka iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlıyı 2 dakika havalandırıp şerbetini dökün üzerini kapatmadan şerbetini çekmesini bekleyip servis yapın. Afiyet olsun.