Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı

Kalburabastı
0
21

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kalbura-basti-1.jpg

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 ,5 su bardağı un
İçine koymak için
  • İri kırılmış ceviz
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti yapın ve soğumaya bırakın sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökeceğiz.
  2. Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp kenara alın soğusun.
  3. Oda ısısında margarini sıvı yağ süt ve yoğurtla karıştırın,.
  4. İrmiği, unu vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştırın.
  5. Yavaş yavaş unu vermeye başlayıp koyu ama çok sert olmayan bir hamur elde edin. Un kıvamı bir çok markada farklı bazen 3 buçuk bazen 4 bardak koyduğum oluyor o kıvamı siz ayarlayınız.
  6. Elde ettiğiniz hamurdan iri ceviz tanesi büyüklüğünde parça koparıp yuvarlakca açıp içine cevizi koyup kapatınız. Ben sekil için petek nihale kullanıyorum.
  7. 180 derece önceden ısınmış fırında kontrollu 15 20 dqkka iyice kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan tatlıyı 2 dakika havalandırıp şerbetini dökün üzerini kapatmadan şerbetini çekmesini bekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,568Kullanıcılar
muratxboz06Son üye
Üst Alt