teknolojiuzmani
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- Yarım paket (125) gram tereyağı veya margarin
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 3.5 su bardağı un (Yaklaşık)
- 1 yemek kaşığı sirke (Kıyır kıyır olması için)
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
- Dövülmüş ceviz
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
- Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra, birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Daha sonra, oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır.
- Top haline gelen hamur, rendenin üzerine bastırılarak elle açılır. Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
- Hazırlanan tatlı ters çevrilerek rendeden alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok.
- Tüm hamur şekillendirildikten sonra, 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra, fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.
- Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz. Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz, bu şekilde kalburabastı tatlısı gerçekten çok lezzetli oluyor videosu instagram da var profilimden instagram girip izleyebilirsiniz ???? Afiyet olsun????.