Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri için;
- 125 gram oda ısısında tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay bardağı irmik
- Alabildiği kadar un (3,5-4 su bardağı)
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su,
- Bir kaç damla limon suyu
- Dövülmüş ceviz
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanmalı. Şerbet yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyu damlatılır ve bir kaç dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır.
- Hamur malzemeleri karıştırılıp, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp avucumuzun içinde yuvarlayalım ve daha sonra kalıbın üzerine koyup, elimizle biraz açalım. Ortasına cevizi koyup kenarlardan yukarıya doğru kapatıp tepsiye ters çevirip aralıklı olarak yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkınca 1-2 dakika bekletilip soğuk şerbet üzerine dökülür.
- Arada tatlılar alt üst yapılarak şerbeti iyice çekmesini sağlayınız. En az 2 saat dinlendikten sonra servis edilir. Üzerine antep fıstığı, hindistan cevizi. İle de servis edebilirsiniz.