Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı

Kalburabastı
0
23

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kalburabasti.jpg

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler


Hamur malzemeleri için;
  • 125 gram oda ısısında tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı irmik
  • Alabildiği kadar un (3,5-4 su bardağı)
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su,
  • Bir kaç damla limon suyu
İç malzemesi için;
  • Dövülmüş ceviz

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanmalı. Şerbet yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyu damlatılır ve bir kaç dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır.
  2. Hamur malzemeleri karıştırılıp, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp avucumuzun içinde yuvarlayalım ve daha sonra kalıbın üzerine koyup, elimizle biraz açalım. Ortasına cevizi koyup kenarlardan yukarıya doğru kapatıp tepsiye ters çevirip aralıklı olarak yerleştirelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkınca 1-2 dakika bekletilip soğuk şerbet üzerine dökülür.
  5. Arada tatlılar alt üst yapılarak şerbeti iyice çekmesini sağlayınız. En az 2 saat dinlendikten sonra servis edilir. Üzerine antep fıstığı, hindistan cevizi. İle de servis edebilirsiniz.
Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt