Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı

Kalburabastı
0
24

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kalburabasti.jpg

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşak tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir dilim limon
Arası için;
  • Fıstık ,ceviz ve fındık tercih edersiniz

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım .
  2. Şekeri ,suyu ,bir dilim limon tencereye alalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 10- 15 dakika kaynatalım .
  3. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım .
  4. Evet artık sıra hamurunda hanımlar karıştırma kabına yumuşamış tereyağı ,sıvı yağı ,yoğurt, irmik, yumurta ve kabartma tozu ,vanilya ekleyip karıştıralım.
  5. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
  6. Hamuru ceviz büyüklüğünde modülleri alıp yuvarlayalım.
  7. Kalıbın üzerine koyup biraz bastırarak içine fıstık koyup kapatalım birleştirdiğimiz yeri altta kalacak biçimde tepsiye koyalım.
  8. Bütün hamuru hamuru bu halde bitirelim .
  9. 170 fırında öncesinde ısıtılmış alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbeti dökelim.
  11. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak. Şerbeti çektikten sonra 15 dakika sonra tatlıyı aykırı çevirelim ki şerbeti uygunca çeksin şimdiden afiyet olsun hanımlar hoş yorumlarınızı fotoğraflarınızı bekliyorum????????‍????????????.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt