Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir dilim limon
- Fıstık ,ceviz ve fındık tercih edersiniz
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım .
- Şekeri ,suyu ,bir dilim limon tencereye alalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 10- 15 dakika kaynatalım .
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım .
- Evet artık sıra hamurunda hanımlar karıştırma kabına yumuşamış tereyağı ,sıvı yağı ,yoğurt, irmik, yumurta ve kabartma tozu ,vanilya ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde modülleri alıp yuvarlayalım.
- Kalıbın üzerine koyup biraz bastırarak içine fıstık koyup kapatalım birleştirdiğimiz yeri altta kalacak biçimde tepsiye koyalım.
- Bütün hamuru hamuru bu halde bitirelim .
- 170 fırında öncesinde ısıtılmış alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbeti dökelim.
- Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak. Şerbeti çektikten sonra 15 dakika sonra tatlıyı aykırı çevirelim ki şerbeti uygunca çeksin şimdiden afiyet olsun hanımlar hoş yorumlarınızı fotoğraflarınızı bekliyorum????????????????????.