Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için ;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3.5 su bardağı un
- 1 su bardağı iri kıyım ceviz
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapıyoruz, 10 dakika kaynayınca limonu damlatıp beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz.
- Unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğuruyoruz .
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp silikon kalıba koyup yuvarlak şeklide elimizle bastırıyoruz .
- İçine cevizi koyup kapatıyoruz. Fotoğraflarda daha uygun anlarsınız.
- Tüm hamuru yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında 18o derecede kızana dek pişirin.
- Tatlı sıcak şerbeti soğuk döküp birkaç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun .