Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı

Kalburabastı
0
158

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler


Şerbeti için ;
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
Hamuru için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un
İçi için;
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti yapıyoruz, 10 dakika kaynayınca limonu damlatıp beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamuru için un hariç tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz.
  3. Unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğuruyoruz .
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp silikon kalıba koyup yuvarlak şeklide elimizle bastırıyoruz .
  5. İçine cevizi koyup kapatıyoruz. Fotoğraflarda daha uygun anlarsınız.
  6. Tüm hamuru yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında 18o derecede kızana dek pişirin.
  7. Tatlı sıcak şerbeti soğuk döküp birkaç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun .
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kolay Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler Şerbet için; 3,5 su bardağı şeker3, 5su bardağı su1-2 damla limon Hamuru için; 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı irmik1 yemek kaşığı yoğurt125 gram margarin1 çay kaşığı karbonatAldığı kadar un Kolay Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Asla Yumuşamayan Gerçek Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı irmik1 yemek kaşığı yoğurt1,5 çay kaşığı karbonatAldığı kadar un(yaklaşık 3,3-5 su bardağı) Arasına koymak için; 1 kase ince çekilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
196
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 200 gram yumuşak tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 adet yumurtaYarım paket kabartma tozu1 paket vanilya3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Şerbeti için; 3,5 su bardağı şeker3,5 su bardağı suBir dilim limon Arası için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 tane yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu3,5 su bardağı un2 yemek kaşığı yoğurt150 gr eritilmiş margarin yahut tereyağı Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3 su bardağı su2-3 damla limon suyu1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)1 çay bardağı ayçiçek yağı1 çay bardağı yoğurt2 yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 su bardağı irmik4 su bardağı unİçine:Dövülmüş ceviz Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker3 su bardağı su Kalburabastı Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt