Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı

Kalburabastı
0
77

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler


Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • İri dövülmüş ceviz ve yarım çay kaşığı tarçın karışımı
Süslemek için;
  • Toz antep fıstığı ve hindistan cevizi

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbet gereçleri tencereye alınarak ocağa konur. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 10 dk pişirilir. Bir kaç damla limon suyu eklenerek 2-3 dk daha kaynatılıp altı kapatılır.
  2. Hamur gereçleri karıştırılarak azar azar un ilavesiyle kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
  3. Hamurdan cevizden biraz büyük kesimler alınarak açılır. Silikon kalıbın üzerine yerleştirilir.
  4. İçine ceviz-tarçın karışımı konur. Kapatılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 dereceye ısıtılmış fanlı fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
  5. Fırından çıkan kalburabastılara 10 dk sonra soğuk şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendiren tatlı hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.
Daha farklı tarifler için instagram sayfama bekliyorum. @yemek_kimyasi.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,702Mesajlar
29,775Kullanıcılar
mersinatesiSon üye
Üst Alt