Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- İri dövülmüş ceviz ve yarım çay kaşığı tarçın karışımı
- Toz antep fıstığı ve hindistan cevizi
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbet gereçleri tencereye alınarak ocağa konur. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 10 dk pişirilir. Bir kaç damla limon suyu eklenerek 2-3 dk daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Hamur gereçleri karıştırılarak azar azar un ilavesiyle kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan cevizden biraz büyük kesimler alınarak açılır. Silikon kalıbın üzerine yerleştirilir.
- İçine ceviz-tarçın karışımı konur. Kapatılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 dereceye ısıtılmış fanlı fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
- Fırından çıkan kalburabastılara 10 dk sonra soğuk şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendiren tatlı hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı