Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalıp Gibi Yoğurt

Kalıp Gibi Yoğurt
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kalip-gibi-yogurt.jpg

Kalıp Gibi Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 litre süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Şeker

Kalıp Gibi Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütümüzü tencereye alıp kaynatalım.
  2. Sütümüz kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatmaya devam edelim.
  3. Kaynayan sütümüzü yoğurt yapacağımız kaba alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Süte parmağımızı koyalım 8 e kadar sayalım. Parmağımız 8 saniye sonra yanmaya başlarsa mayalanmaya hazır demektir.
  5. Bir kaseye yoğurdumuzu 1 çay kaşığının ucu ile tuz aynı miktarda şeker koyup karıştıralım.
  6. Üzerine ılımış olan sütümüzden 3 kaşık ekleyip karıştıralım.
  7. Mayamızı ılıyan sütümüze ekleyelim ve hafif şekilde 2- 3 tur karıştıralım.
  8. Ağzını bir örtü ile kapattıktan sonra bir battaniyeye yada kalın bir örtü ile mayaladığımız sütü saralım ve ılık bir yerde 6 saat bekletelim.
  9. 6 saat sonra yoğurdumuzu dolaba koyup 1 gün bekletelim. Afiyet olsun.
Not: kesinlikle mayalanan sütümüzün ağzını kapak ile kapatmayın o zaman ekşimez ve cam kavanoz her zaman daha sağlıklıdır eğer cam kavanoz yoksa yoğurt kutusuda işe yarar.

Kalıp Gibi Yoğurt Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt