Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalıpta Dilim Dilim Haşhaşlı Çörek

Kalıpta Dilim Dilim Haşhaşlı Çörek
0
16

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kalipta-dilim-dilim-hashasli-corek-1.jpg

Kalıpta Dilim Dilim Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Un ( kontrollü eklenecek)
  • Sonradan toparlanan hamura 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ilave edip yoğurulacak
İç harcı için
  • Haşhaş
  • Varsa 3-5 kaşık tahin
  • İnceltmek için yeteri kadar sıvı yağ
Ayrıyeten
  • Yarım çay bardağı kadar eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Kalıpta Dilim Dilim Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak bir cezveye 2 su bardağı su alınır. Hafif ılıtılır.
  2. İçine şeker ve 1 paket instant maya eklenir, kapağı kapatılarak 5-10 dakika kadar aktifleşmesi beklenir.
  3. Yoğurma kabına 1, 5 tatlı kaşığı tuz, ile ilk etapta 2-3 su bardağı kadar un koyulur karıştırılır.
  4. Üzerine aktifleşen maya dökülür. Yavaş yavaş un ilavesi yapılarak yoğurulur. Un kontrolü eklenmeli. Hamur toparlanıyorum üzerine erittiğimiz tereyağ ilave edip iyice yoğuralım.
  5. Bu sırada un ilavesi yapmayalım ve daha sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  6. Bu hamurdan 16 adet beze aldım. (50 şer gramlık).
  7. Her beze elimiz yağa biraz bandırılarak açılır.
  8. Üzerine haşhaşlı karışımı sürülür.
  9. Tekrar kenarlardan toplanarak beze yapılır.
  10. İlk yaptığımız haşhaşlı bezeden başlayarak hafif çay tabağı boyutunda açılır. Biri diğerinin üzerine gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dizilir.
  11. 15-20 dakika kadar tepsi mayası verilir.
  12. Önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 190 200 derecede pişirilir.**benim gibi yumuşak severler için fırından çıkınca üzerine bir poşet, onun da üzerine sofra bezi örtmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde daha yumuşak olacaktır. *.
Kalıpta Dilim Dilim Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt