Kalıpta Dilim Dilim Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Un ( kontrollü eklenecek)
- Sonradan toparlanan hamura 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ilave edip yoğurulacak
- Haşhaş
- Varsa 3-5 kaşık tahin
- İnceltmek için yeteri kadar sıvı yağ
- Yarım çay bardağı kadar eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
Kalıpta Dilim Dilim Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir cezveye 2 su bardağı su alınır. Hafif ılıtılır.
- İçine şeker ve 1 paket instant maya eklenir, kapağı kapatılarak 5-10 dakika kadar aktifleşmesi beklenir.
- Yoğurma kabına 1, 5 tatlı kaşığı tuz, ile ilk etapta 2-3 su bardağı kadar un koyulur karıştırılır.
- Üzerine aktifleşen maya dökülür. Yavaş yavaş un ilavesi yapılarak yoğurulur. Un kontrolü eklenmeli. Hamur toparlanıyorum üzerine erittiğimiz tereyağ ilave edip iyice yoğuralım.
- Bu sırada un ilavesi yapmayalım ve daha sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Bu hamurdan 16 adet beze aldım. (50 şer gramlık).
- Her beze elimiz yağa biraz bandırılarak açılır.
- Üzerine haşhaşlı karışımı sürülür.
- Tekrar kenarlardan toplanarak beze yapılır.
- İlk yaptığımız haşhaşlı bezeden başlayarak hafif çay tabağı boyutunda açılır. Biri diğerinin üzerine gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dizilir.
- 15-20 dakika kadar tepsi mayası verilir.
- Önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 190 200 derecede pişirilir.**benim gibi yumuşak severler için fırından çıkınca üzerine bir poşet, onun da üzerine sofra bezi örtmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde daha yumuşak olacaktır. *.