
Kalıpta Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kg kabak
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Kalıpta Kabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabakları haşlamakla başlayalım kabağı suyu ve şekeri tencereye alıp kapağını kapatalım.
- Kaynara girince kapağını kaldırın. (yoksa taşar).
- Yumuşayan kabakların altı kapatılır. Suyu süzülür. Soğumaya bırakılır.
- Muhallebi için tereyağ hariç bütün malzemeler tencereye alınır ve koyulaşana kadar karıştırılır.
- Koyulaşan muhallebinin altı kapatılıp tereyağ eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır (ara ara karıştırın çok kabuk tutmasın).
- Taban için burçak bisküviyi rondodan geçirerek parçalanır.
- İyice parçalandıktan sonra içine tereyağ atılarak tekrar rondodan geçirilir ve kelepçeli kalıbın altına kaşık yardımıyla bastırılarak yayılır.
- Soğuyan kabaklar el parçalayıcısıyla(çorbalarda genellikle kullanılan el blenderı) püre halini alana kadar parçalanır.
- Tabanı hazır olan kalıba soğuyan muhallebi dökülür.
- En üste blender edilen kabak parça parça koyularak kaşığın tersi hafif ıslatılıp çok bastırmadan yayılır.
- Buzdolabında 1 gece bekletilir.
Kalıpta Kabaklı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı