elektronikci
FD Üye

Kalıpta Peynirli Pogaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya yada yaş maya
- 3 yemek kaşık şeker
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)
- 2 tane yumurta (sarısı üzerine beyazı hamur için)
- Yeteri kadar beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Süt
Kalıpta Peynirli Pogaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba süt, su, şeker ve mayayı koyup çırparak üzerine sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştırın.
- Son olarak ve yeteri kadar un ilave edip ele yapışmayacak şekilde bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp 2 saat mayalamaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıp, bezeleri biraz uzun açın.
- Uç kısmına peynir yerleştirin kalan boş yere bir hamur kesici ile 1 santim aralıklı çizikler yaparak kesin.
- Peynirli olan kısımdan başlatarak rulo yapıp yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- Tepsinin üzerini kapatıp tekrar biraz kabarmaya bırakın.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 200 derece fırında hamurun altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.