
Kalıpta Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- Tart kalıbı
- 300 gram labne
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 32 adet kedidili
- 2si bir ortada nescafe
- 1.5 su bardağı ılık su
- Toz kakao
Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebiden başlayarak labne hariç bütün materyaller ek edilerek karıştırılır.
- Yoğunlaşana kadar karıştırılır.
- Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Birinci harı geçtikten sonra labneyi ek edilerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
- Kedidili kalıba nazaran kesilip fazlası kenara alınır. Bu süreç bütün kenarlar için yapıldıktan sonra kedidili ıslatılarak dizilir. (kedidilinin şekerli tarağı dışarı bakacak şekilde) kalıbın ortası rahat çıksın diye hafif su ile ıslatılır.
- Kenarlara ıslatılmış kedidili dizilen kalıba muhallebinin yarısı dökülür.
- Muhallebinin üstüne fazlası kesilen kedi lisanı ıslatılarak dizilir.
- Sonra kalan muhallebi üstüne dökülür.
- En son muhallebinin hepsi döküldükten sonra üstüne kalan yarım kedi lisanı varsa ıslatılıp koyulur.
- Streç sinema çekilip 1 gece buzdolabında bekletilir.
- Buzdolabından çıkartılıp kalıp aksi çevrilir. Bu basamakta biraz zorlanabilirsiniz sabırla yapın
.
- Kakao bir süzgeç yardımıyla serpilir. Afiyetle
.