Kalıpta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 3,5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 6 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gr labne
- 200 gram kedi lisanı bisküvisi
- 2su bardağı sıcak su
- 2 adet 3 bir arada
- Granül kahve biraz acı oluyor yinede dilerseniz kullanabilirsiniz
- Kahve kakao karışımı
Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel labne, vanilya, tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayan kremamızın içine tereyağı vanilyayı ekleyip eriyene kadar çırpalım ocağı kapatıp ılıyan kremamızın içine labne ekleyip, mikser yardımı ile en az 5 dk. çırpalım, kremamız hazır.
- Genişçe bir kasede 2 bardak su ile 2 adet üçü bir aradayı karıştıralım.
- Kalıbımızın alt tabanına streç sinema serelim ve kalıbımızı kapalı hale getirelim en alt tabana iki üç kepçe krema üzerine kahve ile ıslatılmış kedi lisanı bisküvisi koyalım.
- Bu halde 3 sıra krema 2 sıra kahve ile ıslatılmış kedi lisanı bisküvisi olarak kalıpta tiramisu sürecini tamamlayıp bitiriyoruz.
- Üzerine streç sinema yahut bir tabak ile örtüp buzdolabında bir gün bekletirseniz çok uygun olur. Benim acelem olduğu için ben 5 saat bekletebildim yeniden de kalıptan çok rahat bir biçimde çıktı.
- Sunum tabağına karşıt çevirip kalıbından ayırdığım tiramisunun üzerine şeritler halinde kestiğim yağlı kağıt kesimlerini yerleştirip, kakao kahve karışımını serpelim.
- Dilediğiniz gereç ile süsleyebilirsiniz hoşçakalın deneyecek olan herkes şimdiden kolay gelsin. Enfes mutfaktan lezzetler youtube kanalım dilerseniz oradan yapılışını izleyebilirsiniz.