Kalorisi Düşük Lezzeti Bol Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 baş karnabaharın yarısı
- 1 adet havuç
- 2 iri diş sarımsak
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kalorisi Düşük Lezzeti Bol Karnabahar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır.
- Daha sonra iri doğranmış sarımsak eklenip kavrulur.
- Daha sonra yıkanıp küçük küçük doğranan karnabahar ve havuç eklenip biraz kavrulur.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Daha sonra süt ve sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır.
- Kaynatırken kesinlikle denetim edin süt olduğu için taşma yapabilir.
- Karnabahar ve havuç yumuşayana kadar kaynatılır.
- Daha sonra blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirilip 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- İsteğe bağlı üzerine bol pulbiber ve taze çekilmiş bol karabiber ile tüketilir. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.