nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kırmızı Biber ve Tarçının Faydaları Nelerdir?
Kırmızı Biber ve Tarçın Kalp Krizini Azaltıyormu?
Kalp Krizi Riskini Azaltmak İçin
Kırmızı biber ve tarçın kalp krizi riskini azaltıyor
ABD ’de bulunan Penn State Üniversitesi ’nin yaptığı araştırmaya göre, kırmızı biber ve tarçın gibi baharatlar, yağlı yiyeceklerin kalp üzerindeki zararlı etkilerini azaltıyor
Araştırma zarfında, 30 ile 65 yaş arasındaki katılımcılardan, iki kaşık baharat içeren yağlı yiyecekler yemeleri istendi Biberiye, kekik, tarçın, zerdeçal, kırmızı biber, karabiber, karanfil ve sarımsak tozundan oluşan bu baharat karışımını yiyen katılımcıların kanlarındaki antioksidan faaliyetinde yüzde 13 büyüme gözlendi Araştırma sonucunda baharatların, yağlı yiyeceklerin yürek üzerinde oluşturduğu baskıyı azalttığı belirlendi Çalışmayı yürüten Sheila West, “Normalde yağlı yiyecekler tükettiğinizde, yağın bir bileşeni olan trigliserit seviyesinde artma olur Eğer bu çok sık gerçekleşirse, kalp hastalıkları riski yükselir Araştırmada, baharat eklenen yağlı yiyeceklerdeki trigliserit artış oranının yüzde 30 azaldığını gördük dedi
Kırmızı Biberin Faydaları
Nottingham Üniversitesince yapılan araştırma sonucuna göre acı kırmızı biber kanser hücrelerini yok edici özelliktedir
Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve dinç hücrelere zarar vermemektedir
Kaliforniya Üniversitesi göre yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yok edici etkisi saptama edilmiştir
Tarçının Faydaları
Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir ve atışını azıcık artırarak ceset sıcaklığını yükseltir Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye takviye eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir *
Kırmızı Biber ve Tarçın Kalp Krizini Azaltıyormu?
Kalp Krizi Riskini Azaltmak İçin
Kırmızı biber ve tarçın kalp krizi riskini azaltıyor
ABD ’de bulunan Penn State Üniversitesi ’nin yaptığı araştırmaya göre, kırmızı biber ve tarçın gibi baharatlar, yağlı yiyeceklerin kalp üzerindeki zararlı etkilerini azaltıyor
Araştırma zarfında, 30 ile 65 yaş arasındaki katılımcılardan, iki kaşık baharat içeren yağlı yiyecekler yemeleri istendi Biberiye, kekik, tarçın, zerdeçal, kırmızı biber, karabiber, karanfil ve sarımsak tozundan oluşan bu baharat karışımını yiyen katılımcıların kanlarındaki antioksidan faaliyetinde yüzde 13 büyüme gözlendi Araştırma sonucunda baharatların, yağlı yiyeceklerin yürek üzerinde oluşturduğu baskıyı azalttığı belirlendi Çalışmayı yürüten Sheila West, “Normalde yağlı yiyecekler tükettiğinizde, yağın bir bileşeni olan trigliserit seviyesinde artma olur Eğer bu çok sık gerçekleşirse, kalp hastalıkları riski yükselir Araştırmada, baharat eklenen yağlı yiyeceklerdeki trigliserit artış oranının yüzde 30 azaldığını gördük dedi
Kırmızı Biberin Faydaları
Nottingham Üniversitesince yapılan araştırma sonucuna göre acı kırmızı biber kanser hücrelerini yok edici özelliktedir
Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve dinç hücrelere zarar vermemektedir
Kaliforniya Üniversitesi göre yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yok edici etkisi saptama edilmiştir
Tarçının Faydaları
Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir ve atışını azıcık artırarak ceset sıcaklığını yükseltir Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye takviye eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir *