bilgisayarci
FD Üye

Kalpli Pasta (Hazır Pasta Tabanı İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pasta tabanı
- Damla çikolata
- 1 su bardağı nescafe/granül kahve
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti( kullanmak istemeyenler hazır krema tercih edebilir.)
- Çikolata sosu
Kalpli Pasta (Hazır Pasta Tabanı İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pasta tabanının ortadan ikiye ayrılmış kısmının kalın tarafını öncelikle ortadan inceltiyoruz.
- İncelttiğimiz dilim ile birlikte elimizde toplamda 3 kat bulunmuş oluyor.
- 3 katı üst üste koyuyoruz ve çatal/ bıçak yardımı ile pastanın üzerine dörde bölünecek şekilde çizik atıyoruz. Ve o çiziklerin alttaki iki kısmını üçgen olacak şekilde kesiyoruz. ( görsel 1 deki kırmızı çizgiler üzerinden kesim yapılacak. ).
- Kestiğimiz kısımları pasta tabanının üst kısmına kalp oluşturacak şekilde ekliyoruz. ( görsel 2).
- Bir tencerede 3 su bardağı süt ile 1 çay bardağı toz şekeri karıştırıyoruz. Ardından içine 1 yumurta 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz. Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve kremayı kabuk tutmayacak şekilde soğumaya bırakıyoruz.
- Krema soğurken kremşantimizi hazırlayıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Krema soğuduktan sonra pasta tabanının her katını nescafe ile ıslatıp kremalıyoruz. Kat aralarına damla çikolatalar da serpiştiriyoruz.
- En üst kata geldiğimiz zaman krema kullanmıyoruz buzdolabında dinlendirdiğimiz kremşantinin tamamını pastanın üzerini ve kenarlarını sıvamak, şekillendirmek için kullanıyoruz.
- Hepsini tamamladıktan sonra pastayı dinlendirmek ve kremşantinin de tutması için 1 saat buzdolabında bekletiyoruz bu sırada çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. ( ben hazır çikolata sosu kullandım arkasındaki tarife göre yaptım. ) çikolata sosu hazırlandıktan sonra soğuk olmalı ama üzeri kabuk tutmamalı.
- Pasta dinlendikten ve çikolata sosu da soğuduktan sonra pastayı buzdolabından çıkartıp soğumuş çikolata sosunu üzerine döküyoruz.
- Pastamız hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilir ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.