Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalpli Yaş Pastam (Cilekli Ve Muzlu)

Kalpli Yaş Pastam (Cilekli Ve Muzlu)
0
81

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Kalpli Yaş Pastam (Cilekli Ve Muzlu) Tarifi İcin Malzemeler KEKİ İCİN


*1 paket hazır pandispanya keki

ISLATMAK İCİN


*1 su bardağı sut
*3 kaşık şeker

KREMASI İCİN


*5 kaşık un
*5 kaşık nişasta
*1 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 litre sut
*1 kaşık tereyağı
*2 paket vanilya
*1 poşet toz krem şanti

UZERI İCİN


*2 poşet krem şanti
*1 su bardağı sut

SUSLEMEK İCİN


*2 adet muz
*400 gr cilek
*80 gr bitter cikolata

Kalpli Yaş Pastam (Cilekli Ve Muzlu) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba lar arkadaşlar ilk tarifimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum
Oncelikle kremasını hazırlamak icin tereyağı vanilya kremşanti dışında butun malzemeleri tencereye ekliyoruz
Orta ateşte kaynayıncaya dek karıştırıyoruz
Kaynadıktan sonra icine vanilya ve tereyağını ekliyoruz, iyice karıştırıp altını kapatıyoruz
İlk sıcaklığı cıkınca 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle cırpıyoruz soğuması icin bir kenara bırakıyoruz
2 poşet toz şantiyle 1 bardak sutumuzu cırpıyoruz Cırpma işleminin ardından soğuması icin dolaba kaldırıyoruz
Cileklerimizi ve muzlarımızı dilimliyoruz
Kekimizi ıslatmak icin sutumuzle şekerimizi şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
Hazırladığımız karışımı kaşık yardımıyla kekin her yerini eşit miktarda ıslatıyoruz
Kekimizi istediğimiz kek kalıbına yerlestiriyoruz
Hazırladığımız kremanın tamamını kekin ustune yayıyoruz
Uzerini meyve dilimleriyle susleyip ikinci kekimizle ustune kapatıyoruz
Yaklaşık bir saat dolapta dinlendikten sonra kalıp tan cıkarıp ustune ve etrafına kremşantiyi suruyoruz
Kalan meyve dilimlerini istediğimiz şekilde pastamızı susledikten sonra benmari usulu erittiğimiz cikolatamızı pastanın uzerine ince cizgiler şeklinde dokuyoruz Yaklaşık 6 saat dolapta dinlendirdiğimiz pastamızı afiyetle yiyoruz
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt