Kamuflaj Desenli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ıspanak püresi
- 2 yemek kaşığı kakao
Kamuflaj Desenli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Süt, ılık su ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpalım ve iki buçuk unu kabartma tozunu ekleyip saputulayla karıştıralım ve hamuru üç eşit modüle ayıralım.
- Birinin içerisine ılık suda yıkayıp robottan geçirdiğimiz ıspanak püresini koyup karıştıralım.
- Öbür birini kakao koyup karıştıralım üçüncü sade olucak onu da tekrar iki yemek kaşığı un ekleyip karıştıralım.
- Kek hamurlarımız hazır yağlı kağıt serili borcama kaşıkla bir kakaolu bir ıspanaklı bir sade olacak biçimde azar azar dikkatlice koyalım.
- Kek kalıbımız dolasıya kadar birebir yerlere gelecek formda dolduruyoruz. Yani kakaoluysa kakaolu sadeyse sadenin üzerine döküyoruz. Böylelikle kamuflaj kekimiz olmuş oluyor ben iki adet yaptım.
- Birini uzun şeritler halinde sırayla döküp yaptım ister o denli ister bu türlü yapabilirsiniz.
- 190 derece fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirdim.
- Bir kürdan la denetimli formda pişirelim.
- Kekimiz soğuyunca altındaki yağlı kağıdı çıkarıp dilimleyerek servis edebiliriz afiyet olsun.