Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kamuflaj Desenli Kek

Kamuflaj Desenli Kek
0
44

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
kamuflaj-desenli-kek.jpg

Kamuflaj Desenli Kek Tanımı İçin Gereçler

• 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı ıspanak püresi
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kamuflaj Desenli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci öncelikle yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  2. Süt, ılık su ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpalım ve iki buçuk unu kabartma tozunu ekleyip saputulayla karıştıralım ve hamuru üç eşit modüle ayıralım.
  3. Birinin içerisine ılık suda yıkayıp robottan geçirdiğimiz ıspanak püresini koyup karıştıralım.
  4. Öbür birini kakao koyup karıştıralım üçüncü sade olucak onu da tekrar iki yemek kaşığı un ekleyip karıştıralım.
  5. Kek hamurlarımız hazır yağlı kağıt serili borcama kaşıkla bir kakaolu bir ıspanaklı bir sade olacak biçimde azar azar dikkatlice koyalım.
  6. Kek kalıbımız dolasıya kadar birebir yerlere gelecek formda dolduruyoruz. Yani kakaoluysa kakaolu sadeyse sadenin üzerine döküyoruz. Böylelikle kamuflaj kekimiz olmuş oluyor ben iki adet yaptım.
  7. Birini uzun şeritler halinde sırayla döküp yaptım ister o denli ister bu türlü yapabilirsiniz.
  8. 190 derece fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirdim.
  9. Bir kürdan la denetimli formda pişirelim.
  10. Kekimiz soğuyunca altındaki yağlı kağıdı çıkarıp dilimleyerek servis edebiliriz afiyet olsun.
Kamuflaj Desenli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,755Kullanıcılar
Ahmet_Son üye
Üst Alt